Tim Lips via holding box alsnog door
Tickets
Nieuws

Tim Lips via holding box alsnog door

BOEKELO – 10-10-2021 - Het was zondagochtend nog even spannend of Tim Lips met zijn elfjarige bruine merrie Lady Chin van ’t Moerven (v. Lord Chin) zou mogen deelnemen aan de afsluitende springproef van Military Boekelo-Enschede. De combinatie werd tijdens de veterinaire inspectie pas na drie voorstellingen toegelaten tot de ontknoping.
Lady Chin verloor zaterdag tijdens de crosscountry een ijzer, waardoor de merrie aan een van de voorbenen licht gevoelig was. Hoofdveterinair Jan Kraai zag zich genoodzaakt het duo eerst naar de holding box te sturen en vervolgens na een tweede optreden nogmaals een rondje te laten lopen. Uiteindelijk kwam het verlossende woord van de inspecteurs en mag Lips zijn leidende positie in de strijd om het nationaal kampioenschap verdedigen.
Nog 43 deelnemers De Duitse amazone Josephine Schaufel-Völkel trok haar paard Pasadena 217 al voor de keuring terug, waardoor de wedstrijd nog 43 deelnemers telt. Vanaf 12.30 uur komen zondag eerst -in omgekeerde volgorde- de achttien combinaties in de hoofdring die in de rangschikking de posities 26 tot en met 43 bezetten. Onder hen Sanne de Jong met Enjoy en Thierry van Rheine met ACSI Harry Belafonte, die respectievelijk als nummers 42 en 34 van start gaan.
Vanaf 14.15 uur is het de beurt aan de 25 overige combinaties, met daarbij de andere twee Nederlandse. Merel Blom vertrekt vanaf positie 22 met Crossborder Radar Love NOP, Tim Lips twee ritten later vanaf plek 20. Beiden gaan uitmaken wie van de twee zich de nieuwe nationale  kampioen mag noemen. Blom is titelhouder met Ceda NOP, waarmee ze zaterdag de cross vroegtijdig moest verlaten.
De top zes van de stand maakt vrijwel zeker onderling uit wie zich winnaar mag noemen van de jubileumeditie van de vijftigjarige military op Twentse grond. De Duitse Sophie Leube is met Jadore Moi na twee onderdelen de te kloppen amazone.

Foto Tim Lips en Lady Chin van ’t Moerven © Hippisch Twente
Media
  • Tim Lips keuring2 1024
Meer Nieuws
Sophie Leube heerst van start tot finish
NATIONALE TITEL VOOR TIM LIPS, ZILVER IN BOEKELO VOOR MEREL BLOM, BRONS VOOR THIERRY VAN REINE
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht