Tickets
Nieuws

Laura Collett alsnog beste in Boekelo

MEREL BLOM PAKT ALS VERWACHT NATIONALE TITEL, DUITSLAND WINT LANDENWEDSTRIJD

BOEKELO – Het venijn zat bij Military Boekelo-Enschede weer eens in de staart. De Duitse Sandra Auffahrt kon als laatste starter in de springproef haar leidende positie niet vasthouden. De Engelse Laura Collett profiteerde en was na haar tweede positie van 2018 dit keer wel de beste met haar tienjarige bruine ruin London 52 (v. Landos).

Auffahrt viel terug naar de vierde plek, achter de Australiër Christopher Burton met Clever Louis en Olympisch kampioen Michael Jung met Creevagh Dooley. Burton eindigde net als Laura Collett met een totaal van 26 strafpunten, maar werd tweede omdat hij in de crosscountry van zaterdag de optimale tijd van tien minuten twee seconden minder dicht benaderde dan de Engelse.

Zoals verwacht greep Duitsland de zege in de landenwedstrijd. Zweden pakte de eindprijs in de strijd om de FEI Eventing Nations Cup 2019. Zwitserland plaatste zich ten koste van de Belgen en Nederland voor de Olympische Spelen van Tokyo. Merel Blom greep met Ceda de nationale titel. In de strijd om het nationaal kampioenschap werd Jordy Wilken tweede met Burry Spirit en Raf Kooremans derde met Dimitri.

Laura Collett sloot een voor haar door pech overheerst seizoen met haar knappe triomf op een zeer welkome wijze af. Een traantje van geluk wegpinkend: “Eerlijk gezegd had ik voor het springen niet meer gedacht dat ik nog zou winnen, ook al omdat Sandra niet vaak een fout maakt. Het is geweldig, vooral voor mijn paard. Hij heeft dit echt verdiend.”

Seizoen positief afsluiten
“We wilden dit jaar positief afsluiten en met vertrouwen de winter ingaan”, vervolgt de amazone. “Landos is echt een goede springer en heeft mijn vertrouwen vandaag weer niet beschaamd. Landos is begonnen als springpaard, vanaf zijn zevende breng ik hem uit in de eventing. Een lange vier ster als Boekelo had hij tot vorig jaar nog niet gelopen.”

Boekelo had ze na vorig jaar al in haar hart gesloten, het warme gevoel werd er dit jaar alleen maar beter. “Ik houd ervan hier te komen, dat geldt op alle fronten. Iedereen hier is vriendelijk en behulpzaam en de cross heel uitnodigend en leerzaam. Ook de nieuwe crossdesigner Adrian Ditcham heeft fantastisch werk geleverd. Ook voor allebei mijn paarden.”

UITSLAGEN MILITARY BOEKELO

https://rechenstelle.de/en/agenda/2019/boekelo/

Merel Blom © Anja Veurink
Laura Collett © Willem Pfeiffer/Hippisch Twente

Media
  • Laura Collett emotie PB
Meer Nieuws
Military Magazine
Het enige tastbare feit dit jaar ons vertrouwde Military Magazine.
Lees verder
50 jaar Military Boekelo
In 2021 bestaat Military Boekelo Enschede 50 jaar
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht