Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
Tickets
Nieuws

Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm

FRANSMAN NA ZEVENTIEN JAAR VOOR TWEEDE KEER WINNAAR IN BOEKELO

BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van Military Boekelo-Enschede zondag niet meer uit handen. Met zijn tienjarige ruin Diabolo Menthe (v. Scareface de Mars) bleef Touzaint ijzig kalm als laatste ruiter in het afsluitende springconcours.

Vlak voor hem hadden de Belgische Lara de Liedekerke met de dertienjarige ruin Ducati d’Arville en de Engelse nummer een van de wereldranglijst Rosalind Canter met de tienjarige bruine ruin MHS Seventeen (v. Callahan) samen de leiding genomen met 28,6 strafpunt. De Vlaamse reed exact de ideale tijd van tien minuten en zes seconden in de crosscountry en werd op basis daarvan met de tweede plaats beloond.

Nicolas Touzaint plaatste zich via zijn zege in Boekelo met een tweede paard voor de Spelen in Parijs en heeft over een jaar dus keuze uit luxe. Met zijn eerste troef Absolute Gold kwalificeerde hij zich al eerder. “Het was geweldig om na zoveel jaren weer te mogen winnen in een van de mooiste wedstrijden die er is.”

Voor alle uitslagen, zie https://military-boekelo.nl/actueel/startsresults

<Fotobijschriften>
Nicolas Touzaint tijdens zijn ereronde, gevolgd door Lara de Liedekerke.

Het podium van de laatste wedstrijd voor de FEI Nations Cup van dit seizoen. De winnende Fransen worden geflankeerd door de Britten (links) en de Belgen.

Foto's © Ashley Claus

Media
  • Nicolas Touzaint
  • Nations Cup
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht