Nationale titel Janneke Boonzaaijer
Tickets
Nieuws

Nationale titel Janneke Boonzaaijer

Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks twee springfouten en 3,2 strafseconde vanwege het overschrijden van de toegestane tijd met haar paard Bouncer op kop in de nationale titelstrijd.

Na het zeker stellen van het kampioenschap werd Janneke Boonzaaijer overmand door emoties. “Omdat het zo vaak niet lukt”, was haar eerste reactie. “Ik deed hier voor de tweede keer mee in Boekelo en had het al leuk gevonden als ik goed aan de finish was gekomen. Heel stiekem hoopte ik op een podiumplek. Misschien was dat wel wat voorbarig, maar ik houd van voorbarige uitdagingen. Dit was pas mijn eerste lange vier ster. Ik ben ongelooflijk blij.”

Realisme is een goede eigenschap van de nieuwe kampioene, die Tim Lips met Lady Chin van het Moerven Z opvolgt. “Individueel is mijn klassering natuurlijk gewoon niet goed genoeg. Maar het is wel mijn doel ooit de wereldtop te halen. Ik weet dat het erin zit en zal niet stoppen voor ik zover ben.”

Debutante Beau Posthumus bleef niet ver achter bij Boonzaaijer en legde met Smokie beslag op het zilver. Het brons was voor Adriaan Smeulders, de nestor van het kampioenschap, met Ekow.

Aan het afsluitende springen namen 53 combinaties deel. Bij de veterinaire inspectie voorafgaand aan het laatste onderdeel kregen de paarden BT Angelo van de Ierse amazone Camilla Speirs, Nemesis van de Amerikaan James Alliston en Luthien 3 van de Duitser Arne Bergendahl geen toestemming om te starten.

Fotobijschrijften:
Janneke Boonzaaijer met Bouncer
© Ashley Claus

Team Janneke Boonzaaijer
© Abbink Fotografie
Media
  • Janneke Boonzaaijer - Bouncer
  • Janneke Boonzaaijer-5
Meer Nieuws
Verslagenheid groot bij Military Boekelo na plotseling overlijden Jan Stokkentré
De organisatie van Military Boekelo-Enschede heeft met grote droefheid kennis genomenvan he ...
Lees verder
Nicolas Touzaint blijft ijzig kalm
In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas ...
Lees verder
Sponsoren SPONSOR overzicht